Šodien Ogrē sākas diasporas nometne “Daugavas stāsti 2024”

Lietus un stiprās vēja brāzmas nav traucējušas, lai šodien – 29. jūlijā Ogrē diasporas nometnē “Daugavas stāsti 2024” satiktos 26 ārzemēs un 7 Latvijā dzīvojoši bērni un jaunieši. Diennakts nometne “Daugavas stāsti 2024” norisināsies no 29. jūlija līdz 4. augustam un tiek rīkota, lai stiprinātu diasporas bērnu un jauniešu saikni ar Latviju.

Nometne notiks jau sesto reizi, dalībniekiem no Itālijas, Grieķijas, Vācijas, Spānijas un Šveices šogad piepulcējušies dalībnieki no ASV, Francijas un Horvātijas. Latviju nometnē pārstāvēs jaunieši no Ventspils.

Nometnes programmā paredzētas latvisko tradīciju stundas ar dziesmām un dančiem, Ogres pilsētas viedās bibliotēkas apmeklējums, Ogres tehnikuma iepazīšana, dizaina un mašīnizšūšanas nodarbības, kā arī visu iemīļotā LEGO robotika. Dosimies pārgājienā pa Ogri, iepazīsim ne tikai pilsētu un upes krastus, bet baudīsim arī Zilo kalnu dabas takas. Ogrē apmeklēsim SIA “Smart Aereo”, kurā ražo mazgabarīta lidmašīnas, bet mācību ekskursijā iepazīsim Vecrīgu un apmeklēsim Rīgas pili.

Lai veicinātu radošo pašizpausmi un pašapziņu, jauniešiem būs iespēja pašiem veidot savām interesēm atbilstošus pasākumus un plānot to norisi. Nometnes programmā iekļauts talantu šovs, jautrais vakars “Domā pats!”, literārais vakars “Stāsti manim , Daugaviņ!”, erudīcijas vakars un “Daugavas stāstu TV šovs”.

Nometne dos iespēju bērniem un jauniešiem 7 dienās nostiprināt attālinātās un ikmēneša nodarbībās mītnes zemēs apgūto, ieraudzīt Latviju klātienē esot vienaudžu vidū, iepazīt jaunus un zināmus draugus intensīvā saskarsmē, pilnveidot sadarbības prasmes pārgājienā un komandu sacensībās.

Nometnes noslēgumā dalībnieki gaidīs ciemos vecākus un draugus, lai visiem izstāstītu šīs vasaras Daugavas stāstu!

Projektu īsteno biedrība “Attīstības un inovāciju mācību centrs”. Sadarbības partneri: Itālijas un itāļu Šveices latviešu biedrība ALISI, biedrība “Latviešu draugu kopa Atēnās”, Spānijas biedrība “LeLat”, Latviešu kultūras biedrība “Saime” Štutgartē Vācijā.

Plašāka informācija par nometni pieejama: https://daugavasstasti.wordpress.com/

Projektu un nometni “Daugavas stāsti 2024” finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem, Ventspils Izglītības pārvalde, bet par gardām balvām dalībniekiem un brīvprātīgajiem palīgiem ir parūpējusies SIA “Fazer Latvia”.

 

Nometnes mājas lapa: https://daugavasstasti.wordpress.com/

Ziņas sociālajos tīklos: https://www.facebook.com/aimc.lv

Saistīti raksti